Jak postupovat při přípravě?

Suroviny:

pečený čaj recept

  • 2 kg ovoce
  • 1 citron
  • Cukr 0,7 – 1,2 kg – jak kdo má rád sladké
  • Vanilkový cukr (nemusí být)
  • Rum – 1 – 2 dcl dle chuti
  • 1 lžička skořice+ 1 celá skořice
  • 8 hřebíčků
  • Mletý badyán

Pečený čaj – postup:

Ovoce umyjeme, očistíme, odpeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Jablka a hrušky nemusíme loupat. Nastrouháme kůru z citronu a jeho dužninu rozkrájíme na kousky. Vše nasypeme do mísy a přidáme koření. Důkladně promícháme a rozprostřeme na hlubší plech. Dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na  200 °C. Po 10 minutách přidáme do pekáče cukr a 1 dcl rumu. Pro děti lze udělat také variantu bez rumu. Pečeme ještě asi 20 minut, dokud ovoce nepustí všechnu šťávu. Během pečení ovoce občas promícháme. Horkou směs nalijeme do skleniček, nahoru dáme 1 lžičku rumu a obrátíme dnem vzhůru na 5 minut nebo 10 minut sterilujeme. Směs necháme vychladnout a uchováváme v temnu a chladu. Pro přípravu nápoje pak stačí dát do hrnku 1-3 lžičky ovocné směsi, zalít horkou vodou a nechat louhovat zhruba 10 minut.

Kde si koupit již hotový pečený čaj?